Cinque Terre i ligurska obala, 4 dana 2018

  • Cinque Terre i ligurska obala

Cinque Terre i ligurska obala, 4 dana 2018

1,550.00 Kn

Očisti
SKU: N/A Kategorije: ,

Opis

Broj dana: 4 / 3 noćenja, Cinque Terre i ligurska obala
Mjesto polaska: Zagreb, mogućnost iz Karlovca i Rijeke, Hrvatska
Tip putovanja: Autobusom
Kategorija smještaja: Hotel 3* na rivijeri Versiglia
Usluga: Noćenje s doručkom
POLASCI: 30.03., 28.04., 17.05., 31.05., 22.06., 05.10. i 11.10.2018.

 

1 dan: Zagreb – Rijeka – Parma -Ligurska rivijera

Polazak autobusa u 5.00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, mogoćnost ukrcaja putnika u Karlovcu ( napomenuti kod rezervacije), iz Rijeke s benzinske postaja “Vrata Jadrana – Sjever” u 7.15 sati. Vožnja preko Slovenije i Italije s kraćim stajanjima na putu. Putovanja do Parme koja je poznata po multinacionalnoj prehrambenoj kompaniji Barilla (tjestenine) i siru parmezanu. Šetnja gradom uz razgled katedrale i krstionice koje se smatraju za najharmoničnije srednjevjekovne građevine Italije, Palača Della Pilotta s kazalištem Farnese, jedno od najljepših povijesnih kazališta u svijetu; teatro Regio de Parma jednog od najljepših talijanskih kazališta. U njemu se u listopadu svake godine održava “Festival Verdi. ( ukoliko postoji mogućnost posjet tvornici parmezana) Nakon kraćeg slobodnog vremena odlazak prema rivijeri Versillia i smještaj u hotel ( Viareggio ili okolica). Noćenje.

2 dan: cjelodnevni izlet u NP Cinque Terre

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Nacionalni park Cinque Terre. Vožnja autobusom do La Spezzie odakle nastavljamo razgled koristeći željeznicu. Ovaj park prirode sačinjen od uskog djela ligurske obale na kojem je smješteno pet malih gradića omeđenih strmim stijenama, također je dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Razgled započinjete Manarolom. Putem ljubavi ili „Via del Amore“ ( ukoliko je otvorena) nastavljate do Rio Maggiore. Vlakom dalje odlazite do Vernazze – sa predivnom utvrdom i lučicom. Obilazak ovih živopisnih mjesta zaključiti ćete s Monterossom- šarmantno ljetovalište- najsjevernijim od pet gradića. Na povratku prema hotelu put Vas vodi duž obale Ligurskog mora. Povratak u hotel. Noćenje.

3 dan: fakulativni izlet Elba ( Piombino Elba)

Doručak. Cjelodnevni izlet na Elbu, najveći otoka toskanskog arhipelaga, bogatog mineralima i poludragim kamenjem. Izvanredno bogatstvo krajolika, prepoznatljivo po bistrini i plavetnilu mora, prekrasnim plažama pretvara otok Elbu u jedinstvenu destinaciju u Toskani. U novije vrijeme otok je postao poznat po svojim vinima i kao omiljeno turističko središte.

Krenite stopama Napoleona, najpoznatijeg stanovnika Elbe koji je bio ovdje u egzilu. Upoznajte otoku, koji se može pohvaliti bujnim raslinjem, kaktusima, palmama, maslinicima i vinogradima. Posjetite PORTOFERRAIO, glavno i najveće mjesta na otoku gdje se nalazi i muzej posvećen Napoleonu. Upoznajte istočnu obalu otoka i slikoviti gradića PORTO AZZURRO kojeg već stoljećima čuva tvrđava Fort San Giacomo. Povratak u hotel. Noćenje.

 4 dan: Rapallo – Portofino – Zagreb

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do Rapalla- jednog od bisera ligurske rivijere nakon kojeg slijedi posjeta još jednom dragulju – Portofino(fakultativno) u kojem su ljetovali brojne estradne zvijezde iz cjelog svijeta. Nakon obilaska mjestašca i slobodnog vremena za ručak i kavu slijedi povratak za Rijeku/Zagreb. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi uključuje:

  • prijevoz autobusom visoke turističke kategorije
  • 3 noćenja sa doručkom u hotelu s 3 *** na rivijeri Versiglia
  • Pratitelja putovanja iz Zagreba za vrijeme putovanja
  • Sve obilaske prema programu, jamčevinu putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:
Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju, dnevnu kartu za vlak i šetnicu(ukoliko je otvorena) u NP Cinque Terre cca 10-15 €,
zdravstveno putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, preporučamo Uniqa i Allianz
Doplata: za jednokrevetnu sobu 390 kn
Fakultativne doplate:

  • Fakultativni izlet na Elbu 40 € (minimalno prijavljenih 30 osoba –projava prilikom rezervacije, plaćanje vodiču na licu mjesta
  • Paket večera ( 3 večere) u hotelu ili restoranu 290 kn ( minimalno 30 osoba)
  • Izlet brodićem u Portofino ( povratna karta) 11 €

Najmanji broj prijavljenih putnika: 40
ŠIFRA: 032

Potpuno oblačno
Sutra
10/17 20%
High 21° / Low 14°
Djelomična naoblaka
Četvrtak
10/18 10%
High 24° / Low 12°
Djelomična naoblaka
Petak
10/19 10%
High 24° / Low 12°
Vedro
Subota
10/20 10%
High 24° / Low 12°
Vedro
Nedjelja
10/21 10%
High 21° / Low 11°
Djelomična naoblaka
Ponedjeljak
10/22 0%
High 20° / Low 9°
Vedro
Utorak
10/23 10%
High 20° / Low 11°
Djelomična naoblaka
Srijeda
10/24 20%
High 20° / Low 11°

 

 

Dodatne informacije

O destinaciji

Cinque terre koju je UNESCO uveo na svoju listu Svjetske baštine 1997 predstavlja „harmoničnu interakciju čojveka i prirode koja je stvorila izuetan prizor”. Nitko nije ostao ravnodušan a tako ćete i Vi ostati oduševljeni živopisnim kućama pastelnih boja, primorskom šarmu i mrežom puteljaka za šetnju te litica za penjanje koje povezuju mjestašca vijugavim putevima ispresjecanim terasastim brdima vinograda i maslinika. Cinuqe Terre odišu autentičnošću i drugačijim vremenom, kada su ljudi živjeli jednostavnije i spokojnje. Vodimo Vas da i Vi doživite dio te bajke……