Kuba, Havana i Varadero 06.01.2018.

 • Kuba, Havana i Varadero
 • Kuba, Havana i Varadero

Kuba, Havana i Varadero 06.01.2018.

18,490.00 Kn

Opis

Broj dana: 9 dana / 7 noćenja, Kuba, Havana i Varadero
Polazak: 06.01.2018.
Mjesto polaska: Zagreb, Hrvatska
Tip putovanja: Zrakoplovom
Kategorija smještaja: Hotel 4*
Usluga: prema programu

Kada je prvi put došao na Kubu 1492. g. Crhristopher Columbus napisao je da je to vjerojatno najljepši otok koje su ljudske oči ikada vidjele… Največi karipski otok početkom 20 st. otok postaje turistička metropola. To je otok prepun umjetnosti i glazbe koja izvire iz svakog kutka. Njen kolonijalni šarm, prekrasne plaže i gastronomija ostavit će vas bez daha!

Program putovanja Kuba, Havana i Varadero
1. dan Zagreb – Pariz – Havana

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Parizu u 9:00 sati na liniji AF 5075 (Air France). Dolazak u Pariz predviđen je u 11:05 sati. Nastavak putovanja prema Havani u 16:00 sati na liniji AF 946. Dolazak u Havanu predviđen je u 19:55 sati. Nakon carinskih formalnosti, transfer do hotela 4*. Smještaj i noćenje.

2. dan Havana

Nakon doručka, odlazak na cjelodnevni razgled grada Havane koji je pod zaštitom UNESCO-a. Odlazak do centra te nastavak razgleda pješice i autobusom. Tijekom ture posjet svim važnim znamenitostima: Plaza de Armas, Obispo ulica, Plaza de la Catedral, Palacio de Artesania, Plaza Vieja. Razgled moderne i stare, kolonijalne Havane. Ručak u lokalnom restoranu. Nakon ručka, odlazak ulicom La Rampa prema Miramaru – rezidencijalnom dijelu Havane, zaustavljane kod Trga Revolucije. Ukoliko će tvornica cigara biti otvorena, organizirat će se grupni posjet gdje ćemo vidjeti kako se izrađuju poznate kubanske cigare. Povratak u hotel i odmor. Noćenje.

3. dan Havana

Nakon doručka, preporučujemo odlazak na veliku tržnicu suvenira ili šetnju gradom koji oduševljava svojim šarmom, toplinom, pjesmom i plesom na svakom koraku. Ukoliko ste raspoloženi za večernji provod možete posjetiti Parisien Show u hotelu Nacional ili tradicionalni cabaret show Tropicana sa preko 80 izvođača. Noćenje u hotelu.

4. dan Havana – dolina Vinales (PINAR DEL RIO) – Havana

Doručak. Odlazak na izlet u duhansku dolinu Vinales, udaljenu otprilike oko dva i pol sata vožnje, najzapadniju kubansku regiju poznatu po uzgoju duhana. Nastavak vožnje kroz dolinu Vinales, zatim odlazak u indijansku špilju unutar koje teče rječica. Šetnja i kratka  vožnja motornim čamcem po špilji. Odlazak do murala prahistorije naslikanog na stijeni. Ručak u obližnjem lokalnom restoranu i potom povratak prema Havani. Smještaj u hotel i noćenje.

5. dan Havana – Varadero

Nakon doručka, odlazak iz Havane i vožnja prema Varaderu. Tijekom vožnje zaustavljanje  kod Finca Vigia, Hemingwayovog muzeja, kuće gdje je živio. Nastavak putovanja prema Cojimaru, malom ribarskom mjestu pokraj Havane gdje je Hemingway imao usidren svoj brod. Nastavak putovanja prema Varaderu. Po dolasku u Varadero, prijava u hotel 4*. Smještaj i noćenje.

6. dan i 7 dan Varadero

Slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje na prekrasnim pješčanim plažama. Boravak na osnovi all inclusive usluge.
Mogućnost odlaska na cjelodnevne fakultativne izlete (doplata na licu mjesta): Crucero del Sol – izlet katamaranom na otok Cayo Blanco poznat po bijeloj pješčanoj plaži i tirkiznom čistom moru s uključenim ručkom na otoku i plivanjem s delfinima na otvorenom moru ili Tres Ciudades (Tri Grada – Trinidad, Cienfuegos, Santa Clara) – izlet autobusom do grada Trinidad koji se nalazi na južnom karipskom dijelu otoka, grad pod zaštitom UNESCO-ove svjetske baštine poznat po uzgoju šećerne trske i proizvodnji cigara (uključen ručak). Posjet još jednom biseru Kube, Cienfuegos, bijelih širokih ulica i vožnja do memorijalnog centra Che Guevare u mjestu Santa Clara. Povratak u hotel autobusom u kasnim večernjim satima

8. dan Varadero – Havana

Nakon doručka, organiziran prijevoz u zračnu luku Havana. Polijetanje zrakoplova prema Amsterdamu u 16:35 sati na liniji KL724.

9. dan Amsterdam – Zagreb

Predviđen dolazak u Amsterdam je u 08:05 sati prema lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu u 9:20 sati na liniji KL1941. Dolazak u Zagreb predviđen je u 11:10 sati.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI UKLJUČUJE:
 • prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb – Pariz – Havana – Amsterdam – Zagreb
 • transfer od zračne luke do hotela i povratni transfer od zračne luke do hotela
 • četiri noćenja u Havani na osnovi noćenja s doručkom
 • ručak u lokalnom restoranu tijekom razgleda Havane
 • ručak u lokalnom restoranu na izletu u Viñales
 • ručak u lokalnom restoranu Las Terrazas
 • tri noćenja u hotelu 4*  u Varaderu na osnovi all inclusive usluge
 • razglede prema programu, lokalnog vodiča na Kubi na engleskom jeziku
 • pratitelja putovanja i troškove organizacije
 • zrakoplovne pristojbe u iznosu od  3.960 kn (obavezna doplata, podložne promjenama)
CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:
 • kubansku vizu od 450 kn (obavezna doplata, putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma polaska)
 • lokalnu pristojbu na Kubi 25 CUC (ca 25 €) – obavezan doplata (plaća se na povratku u zračnoj luci)
 •  napojnice za lokalne vodiče i vozače 30 EUR (obavezna doplata na licu mjesta)
 • dodatne obroke i fakultativne izlete, usluge koje nisu navedene u programu
 • putno zdravstveno osiguranje, preporučamo Uniqa

Fakultativni izleti: (informativne cijene, plaćanje na licu mjesta):

 • Havana
  •  Tropicana Show s uključenim transferom: 850 kn
  •  Večera u restoranu Bodeguita del Medio s uključenim transferom: 290 kn
 •  Varadero (informativne cijene na licu mjesta):
  •  Cayo Blanco (izlet katamaranom na otok Cayo Blanco, ručak, plivanje s delfinima) cca 100 USD
  •  Tri grada: Santa Clara – Trinidad – Cienfuegos cca 90 USD

 

Kategorizacija hotela na Kubi odgovara lokalnoj kategorizaciji koja se razlikuje od europske, zamjetna je razlika u smještaju i usluzi, tako da je potrebna prilagodba na lokalne standarde, prijevozna sredstva, običaje i način života tijekom Vašeg boravka na Kubi.
U slučaju nepredviđenih situacija uzrokovanih eventualnim kašnjenjem na letovima avio kompanije odnosno otkazivanjem leta, Organizator putovanja napravit će sve radnje da se šteta umanji u danom trenutku, dok je avio kompanija odgovorna putnicima direktno odgovoriti na nastalu štetu.

Organizator može promijeniti redoslijed razgleda u programu.

VIZA: potrebna

Najmanji broj prijavljenih putnika: 20
ŠIFRA: 044

Moguća oluja s grmljavinom
Utorak
10/16 50%
High 30° / Low 24°
Moguća oluja s grmljavinom
Sutra
10/17 80%
High 31° / Low 24°
Vedro
Četvrtak
10/18 20%
High 31° / Low 24°
Vedro
Petak
10/19 20%
High 31° / Low 24°
Vedro
Subota
10/20 10%
High 31° / Low 23°
Vedro
Nedjelja
10/21 10%
High 30° / Low 24°
Vedro
Ponedjeljak
10/22 20%
High 30° / Low 24°
Djelomična naoblaka
Utorak
10/23 20%
High 29° / Low 23°

Dodatne informacije

Kuba

Kuba se sastoji od otoka Cuba, Otoka mladosti i pripadajućih manjih otoka. Kuba se nalazi u sjevernom Karibiku na tromeđi Karipskog mora, Meksičkog zaljeva i Atlantskog oceana. Socijalistička republika. Prema ustavu iz 1976. sva zakonodavna vlast je u rukama Narodnog parlamenta sa 499 članova. 31-člano Državno vijeće bira parlament iz redova parlamenta, a predsjednik Vijeća je ujedno i predsjednik države i predsjednik Vlade. Ustav također omogućuje Komunističkoj partiji (PCC) ne samo da ostane jedina zakonita politička stranka nego i da predstavlja „vodeću snagu društva i države“. Lokalna klima je tropska, iako ublažena vjetrovima. Uglavnom (s lokalnim odstupanjima), suša sezona je od studenog do travnja, a kišnija sezona od svibnja do listopada. Prosječne temperature su 21°C u siječnju i 27°C u srpnju. Kuba se nalazi na putu uragana koji su najčešći u rujnu i listopadu. Otkrijte čaroliju Kube, jedinstvenog karipskog otoka, čije originalne cigare i rum čine tek mali dio njezinog mističnog mozaika. Latino ritam, pikantna kuhinja i rajske plaže portretiraju ovu karipsku enigmu u najljepšem sjaju. Od svih karipskih otoka Kuba se posljednja razvila, ali uz prednosti koje ima – aktivni odmor, sigurnost, nestvarnu ljepotu – brzo je postala «hotspot» ljudi koji putuju po svijetu, a ne traže isključivo shopping. «Ovo je najljepša zemlja koju je ljudsko oko ikada vidjelo» zapisao je Cristoforo Colombo u svoj dnevnik. Kada je čuveni talijanski pjevač Jovanotti, prije 10-tak godina došao na odmor na Kubu, kao i svatko drugi «odmah se zaljubio» u ovaj prekrasni otok. Čim se vratio u Italiju, snimio je («L'ombelico del mondo») pjesmu koju je posvetio Kubi. Budite sigurni da će Vas kilometri svjetskih poznatih plaža i divlji ritam Havane ostaviti bez daha.

Havana

Posjetite Havanu, jedinstveni grad koji odiše prošlim vremenima, uzbudljivim noćnim životom, te srdačnim stanovnicima. Kroz Staru Havanu dominiraju španjolske kolonijalne građevine. Havana održava kulturnu vezu sa svim što je ovu zemlju učinilo revolucionarnom ikonom. Osim toga ima izuzetno puno prodavaonica za one koji žele doma ponijeti cigare, rum, CD s kubanskom glazbom, majicu sa Che Guevarinim likom ili neki ručni rad. Najbolja tržnica se nalazi iza Plaza de la Catedral u Staroj Havani, gdje slikari, artisti, kipari i drugi prodavači nisu nikada u nestašici. Kada je čuveni talijanski pjevač Jovanotti, sredinom 90-tih došao na odmor na Kubu, kao i svatko drugi "odmah se zaljubio" u ovaj prekrasni otok. Čim se vratio u Italiju, snimio je "L'ombelico del mondo" pjesmu koju je posvetio Kubi.

Varadero

Najpoznatije kubansko ljetovalište smješteno na sjevernom dijelu otoka, na poluotoku Hicacos. Proteže se uzduž 22 km biserno bijelih pješćanih plaža uz smirujuće tirkizno more. Varadero je kombinacija avanture i raja u kojem se najbolje odmara ležeći na pleži s jednim Mojitosom u ruci.

Hrana i piće

U tradicionalnoj kubanskoj kuhinji grah i riža zastupljeniji su od kruha, a najčešća jela su na bazi mesa. Iako je Kuba otok, riba i plodovi mora zastupljeniji su i dostupni samo u vrhunskim restoranima. U kubanskoj se kuhinji mogu vidjeti različiti utjecaji što ovisi od regije do regije na otoku – naročito na istoku Kube. Hrana je rijetko kad ljuta i jako začinjena.